Slik får du med deg alt til ny telefon

Slik får du med deg alt til ny telefon

Flytt bilder, meldinger og apper til ny telefon. Du trenger ikke å starte med blanke ark.

 

Fra iPhone til iPhone

Hadde du iPhone og fikk ny iPhone til jul er denne overføringen ganske enkel i iOS. Du har i utgangspunktet to valg – enten å gjøre det via iCloud eller via iTunes, altså med kabel til PC-en.

Via iCloud

Den mest moderne metoden, via iCloud, fordrer at du har nok iCloud-lagringsplass slik at den gamle telefonen er hundre prosent sikkerhetskopiert.

Apple tilbyr 5 GB uten at du betaler for det, mens du får 50 GB for 10 kroner i måneden og 200 GB for 29 kroner i måneden. Denne plassen deles på tvers av alle Apple-enheter du har koblet til samme iCloud-konto.

Selv om det er plass til mer enn 5 GB på telefonen din, kan det godt være at det er tilstrekkelig, for selve appene kopieres ikke til nettskyen; kun det lagrede innholdet fra dem, samt innhold som bilder og lignende.

 

 

 

 

 

 

 

 

Under innstillinger, iCloud finner du valget for sikkerhetskopi (nest nederst)

Sørg for at sikkerhetskopi er slått på og velg sikkerhetskopier nå om det er lenge siden siste sikkerhetskopiering.

For å påse at den gamle telefonen din er sikkerhetskopiert, kan du navigere til innstillinger, iCloud, sikkerhetskopi. For det første må iCloud-sikkerhetskopiering være aktivert, og er det tilfelle, kan du se når siste sikkerhetskopi ble foretatt (dette gjøres automatisk når iPhone er koblet til WiFi og strømkilde).

Ved å trykke «sikkerhetskopier nå», kan du eventuelt tvinge en ny sikkerhetskopi slik at iCloud har helt oppdatert informasjon.

Dermed kan du ganske enkelt velge «Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi» når du starter den nye telefonen første gang og velge den nylige sikkerhetskopien.

Så lastes apper, bilder og lignende ned på den nye telefonen, og tiden det tar vil avhenge av hvor rask nettlinje du har hjemme. Meldinger, notater, kontakter og lignende vil også være intakt.

 

Via iTunes

Om heller vil holde dataene dine innomhus, kan du koble den gamle telefonen til PC/Mac via USB-porten og ta en full sikkerhetskopi via iTunes.

Du kobler til, starter iTunes og trykker på telefonnavnet. På oversikt-siden er det så bare å trykke «sikkerhetskopiér nå» for å lage en sikkerhetskopi av alt innholdet.

Dersom du velger å kryptere sikkerhetskopien, er du nødt til å sette et passord som du ikke må glemme. Da får du med sensitive data fra helse-appen og lignende.

Merk at du er nødt til å lage en kryptert kopi dersom du også vil ha med sensitivt innhold som helse- og aktivitetsdata, passord og den slags. I så fall må du kryptere sikkerhetskopien med et selvvalgt passord du ikke må glemme.

Når sikkerhetskopien er gjort (tiden vil bero på mengden innhold og hvor rask datamaskinen din er), kan du koble den fra iTunes, koble til den nye og velge å gjenopprette den fra sikkerhetskopien du nettopp tok.

Heller ikke her kopieres selve appene, så de blir lastet ned fra App Store i neste omgang.

 

Fra Android til iPhone

Har du tatt steget over i Apples verden, har selskapet laget en hendig Android-app som lar deg overføre innhold fra Android-telefonen til iPhone.

Du kan overføre bilder, meldinger, kalenderavtaler, kontakter, bokmerker og Google-kontoen din. Data i apper blir dog ikke overført – heller ikke apper du har kjøpt, siden du har kjøpt dem fra Google og ikke fra Apple.

EGEN APP: Apple har laget Android-appen Move to iOS som gjør det enkelt å flytte data fra Android til iOS. Foto: Apple

Men appene du har kjøpt på den gamle telefonen blir automatisk lagt til i ønskelisten i App Store dersom de finnes for iOS, slik at du lett kan kjøpe de du trenger videre. Når det gjelder gratisapper, får du tilbud om å laste dem ned dersom App Store har tilsvarende app i katalogen.

For å komme i gang, laster du ned Move to iOS-appen på Android-telefonen din og starter den. Når du starter opp iPhone første gang, velger du å overføre data fra Android. iPhone viser så en kode du må oppgi på Android-enheten, og så kan du velge hva som skal overføres og sette i gang.

Dette skjer trådløst med direkte-WiFi mellom de to telefonene.

 

Til slutt

Dersom du skal gi den gamle telefonen videre eller selge den som bruktgjenstand, er det lurt å sørge for at alt innhold på den er slettet først.

 

Kilde: Dinside

 

Legg igjen en kommentar