1. Skru ned lyset

Det er mye strøm å spare på å skru ned lysstyrken på skjermen. Skal du være mye ute i sola er det også lurt å skru av den automatiske justeringen og heller skru opp lysstyrken manuelt når det er nødvendig. Lysinnstillingen finner du raskt ved å skyve fingeren opp fra bunnen av skjermen.

2. Slå av Wi-Fi og bluetooth når du ikke bruker det

Wi-Fi og bluetooth bruker mye strøm på å stadig se etter enheter å koble seg til. Du kan skru dem av ved å skyve fingeren opp fra bunnen av skjermen og klikke på Wi-Fi- og Bluetooth-ikonene. Der kan du også aktivere flymodus om du vil slå av all radiokommunikasjon, men husk at du da ikke kan motta telefoner eller SMS heller.

3. Begrens hvilke apper som kan gi deg varsler

Jo flere apper som gir deg varsler, jo oftere må skjermen skru seg på. Gå til Varslingssenter i telefoninnstillingene og stopp apper fra å varsle deg ved å klikke på dem og velge «Ingen». Stopp gjerne også automatisk henting av e-post under Mail –> Kontakter –> Kalendere.

4. Begrens hvilke apper som kan kjøre i bakgrunnen

Apper som kjører i bakgrunnen bruker ofte mye batteri. Under Generelt –> Bakgrunnsoppdatering i innstillingene kan du velge å deaktivere bakgrunnsoppdateringer for hver enkelt app. Pilen du ser ved siden av noen apper viser at de nylig har brukt GPS, som ofte trekker ekstra mye strøm.

5. Hold telefonen oppdatert

Ofte kan både apper og telefonens egen programvare inneholde feil som trekker ekstra batteri. Sørg for at telefonen er helt oppdatert slik at disse feilene blir rettet opp. Apper oppdateres i App Store, mens telefonprogramvaren oppdateres i innstillingene under Generelt –> Oppdatering.

Men, den beste anbefalingen for å sikre at du alltid har nok strøm, er å skaffe seg en ”Powerbank”. Med en slik, har du alltid nok strøm, og det er rett og slett en mobil ladestasjon som du kan ta med deg overalt.

Disse finnes i mange forskjellige størrelser og kapasiteter (antall ganger du kan lade opp mobilen), men vi har funnet frem våre anbefalinger her, som vi mener kostnads- og bruksmessig er svært gode løsninger:

Du må være innlogget for å kunne kommentere.