Produkter som ikke er annonsert som ny antas å være “pre-owned” i en eller annen form. I bruktmarkedet fins det mange begreper for dette, alt ifra fabrikkrenovert, brukt, “pre-owned” og  sertifisert “pre-owned”. Hva er så forskjellen på disse begrepene?

Fabrikkrenovert

Med en fabrikkrenovert iPhone får du et produkt som blir undersøkt og grundig testet på fabrikken. Mobiltelefonen blir også profesjonelt rengjort. Deler som må skiftes, byttes ut på et autorisert senter med bruk av originale deler fra produsenten. Alle fabrikkrenoverte iPhones får i tillegg til et helt renovert indre, også et nytt ytre som returnerer produktet til dets opprinnelige utseende.

Brukt

Definisjonen av brukt avhenger litt hvor enheten er kjøpt. Ved kjøp av brukt iPhone må en regne med at det er kosmetiske skader i form av riper på den ytre overflaten eller på glasset, men at iPhonen fungerer som den skal.

“Pre-Owned”

Generelt befinner begrepet “pre-owned” seg i en gråsone.

Teknisk sett refereres det til et hvilket som helst “second-hand” produkt som ansees som et “well-taken-care-of” produkt.  “Pre-owned” produkter befinner seg mellom fabrikkrenovert og brukt, hvor det kan være i en god, men ikke akkurat en ny tilstand.

Uansett er det lurt å være skeptisk når en går til anskaffelse av et “pre-owned” produkt. En har ingen garantier om produktet er tatt godt vare på.

Som med alle “second-hand” produkter er det viktig å forstå risikoen ved å kjøpe et brukt produkt, spesielt når det kommer til elektronikk eller kjøp med en høy verdi.

Sett deg godt inn i selgers retur rett og om det er garanti på produktet før en inngår en handel.

Sertifisert “pre-owned”

Er veldig likt begrepet fabrikkrenovert. Grunnen er at produktet har blitt undersøkt av autorisert personell. Hvis det er funnet feil eller mangler på produktet vil disse bli reparert og ødelagte deler vil bli erstattet med nye.

Hva er rett for deg?

For folk flest som er ute etter å kjøpe et “second-hand” produkt, er fabrikkrenoverte produkter det beste valget. Her får du et produkt som er satt tilbake til original tilstand, i tillegg til at det er billigere enn en helt ny modell.

I tillegg leveres fabrikkrenoverte produkter med en garanti, om feil skulle oppstå på enheten.

Du må være innlogget for å kunne kommentere.