Utrolig enkelt triks gjør iPhonen raskere i bruk.

På Apples nyeste telefoner trenger du bare å holde fingeren din over hjemknappen for å komme deg forbi låsskjermen.

Nå har det blitt oppdaget en enkel og smidig måte å lære opp fingeravtrykksleseren din å bli enda mer nøyaktig.

Kjempelett triks

Vanligvis fungerer fingeravtrykksleseren ganske feilfritt, og enheten din låses opp så fort du legger fingeren på hjemknappen. I hvert fall i begynnelsen. Mange iPhone-brukere har derimot klaget på at fingeravtrykkleseren blir dårligere over tid.

Flere har løst problemet midlertidig ved å slette fingeravtrykket fra telefonen og prøvd igjen, mens andre har lagret duplikater av fingeravtrykkene, for å dobbelsikre seg. Begge tiltakene fungerer. Men her er en enklere måte å gjøre det på:

Slik gjør du det

Det første du må gjøre er å gå inn på Touch ID-innstillingene på telefonen din:

Innstillinger –> Touch ID og kode

stegtouch2

Skriv inn låskoden din. 

touch3

I stedet for å slette noen av fingeravtrykkene eller legge det til på nytt, trenger du bare å legge fingeren på hjemknappen. Navnet på fingeravtrykket vil lyse opp hvis fingeren gjenkjennes. Du har nå gitt telefonen bittelitt mer data å jobbe med, slik at den gjenkjenner fingeren lettere neste gang.

tuch4

Her ser du «venstre tommel» lyse opp. Det betyr at fingeren er gjenkjent av telefonen.

Gjennomfør prosessen flere ganger med ulike deler av fingeren, og pass på at telefonen gjenkjenner fingeravtrykket hver gang.

Når du har gjort dette med hele fingertuppen, både på siden, over og rundt, bør du merke at telefonen låses opp betraktelig fortere neste gang du prøver.

Kilde: tek.no

 

Du må være innlogget for å kunne kommentere.