Dette Ios 10-trikset kan redde dagen

KLIKKER DU: Det er kanskje ikke verdens største problem, men du kan slippe å trykke ned hjemknappen når du skal åpne Iphonen. FOTO: Geir Amundsen

Slik slipper du å trykke på hjem-knappen for å åpne telefonen.

Det er rart hvordan vaner er vonde å vende. Ikke minst brukervaner på mobilen. Oppdateringer av mobilens operativsystem kan fort bli for mye av det nye. Særlig funksjoner vi bruker ofte og som bokstavelig talt ligger i fingrene.

Da Ios 10 ble sluppet var det mange som irriterte seg over at hjem-knappen må trykkes ned for å åpne telefonen med fingeravtrykk. Det holder ikke lenger bare å hvile fingeren og la Touch ID-en gjøre jobben.

Men fortvil ikke, Apple har heldigvis åpnet for at du fortsatt bare kan la fingeren hvile på hjemknappen. Slik gjør du det:

hjemknapp.jpg

Innstillinger -> Generelt ->Tilgjengelighet -> Hjem-knapp -> aktiverHvil fingeren for å åpne.Her kan du også justere klikkehastigheten om du allerede har vendt deg til å trykke ned hjemknappen.

Men sveipe kan du glemme

De som savner muligheten for å sveipe for å åpne, må vi derimot skuffe. Apple har ikke gitt brukerne noen retrettmulighet her. Nå er det åpning av widgets fra låst skjerm som gjelder når du drar fingeren til høyere.

En mulig nødløsning kan som Macworld skriver, være å gå tilbake til Ios 9.3.5. Vel og merke hvis det lar seg gjøre. Vi har ikke prøvd.

Kilde: aftenposten.no

 

Du må være innlogget for å kunne kommentere.